برگشت به دانشگاه علم و صنعت ایران
   [صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره ما::
اخبار و اطلاعیه ها::
بیمه::
وام::
مسافرت ها::
تعاونی::
امکانات دانشگاه::
بهداشت و سلامت::
تصاویر::
گوناگون::
ارتباط با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
:: هشدار! ::
 | تاریخ ارسال: 1399/10/8 | 
هشدار! شیوه های نوین کلاهبرداری از سالمندان و بازنشستگان
شکارچی سالمندان پای دستگاه خودپرداز دستگیر شد.

با مراجعه پیرمردی بازنشسته به کلانتری ۱۱۱ هفت چنار و طرح شکایتی با موضوع کلاهبرداری ، پرونده ای مقدماتی در این خصوص تشکیل و جهت رسیدگی به پایگاه هشتم پلیس آگاهی تهران بزرگ ارجاع شد .

مالباخته در اظهارات اولیه به مأمورین اعلام نمود که فردی به بهانه کمک کردن به وی جهت انجام عملیات بانکی، او را فریب داده و در ادامه پس از سرقت کارت عابربانک اقدام به خالی کردن حساب بانکی او نموده است.

سرهنگ حمدالله علیزاده ، رئیس پایگاه هشتم پلیس آگاهی تهران بزرگ ، با اشاره به شناسایی تعدادی از شکات و مالباختگان ، در خصوص شیوه و شگرد مورد استفاده جهت کلاهبرداری عنوان داشت : با آغاز رسیدگی به پرونده و طرح شکایت های مشابه ، کارآگاهان اطلاع پیدا کردند که فردی حدودا ۴۰ ساله به شیوه ای مشابه اقدام به شناسایی افراد سالخورده و بازنشسته در مقابل دستگاه های عابر بانک کرده ؛ در ادامه ، به بهانه ی کمک کردن به این افراد جهت انجام عملیات بانکی ابتدا اعتماد آنها را جلب و نهایتا در زمان تحویل کارت به صاحبانشان ، کارت های عابربانک این افراد را با کارت های متعلق به سایر شکات و مالباختگانی که قبلا پول حساب های بانکی شان را برداشت کرده ، جابجا و با اطلاع از رمز عابربانک که توسط خود مالباختگان در اختیار این شخص قرار گرفته بود ! با مراجعه به طلافروشی ها و صرافی ها اقدام به خرید طلاجات ، سکه و دلار و ارزهای خارجی کرده است .

با توجه به شیوه و شگرد متهم در مراجعه به پای دستگاه های عابربانک مناطق مرکزی شهر تهران ، ابتدا تصاویر این شخص از طریق دوربین های مداربسته ی بانکی شناسایی شد و کارآگاهان اطمینان پیدا کردند که تمامی سرقت ها توسط یک نفر انجام شده است ؛ لذا تصاویر این شخص در اختیار بانک های مناطق مرکزی شهر تهران بویژه در محدوده میدان انقلاب و خیابان جمهوری و ولیعصر قرار گرفت تا در صورت شناسایی ، بلافاصله موضوع از طریق مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ به پلیس اطلاع داده شود.

ساعت ۱۲:۳۰ حدود ۲ ماه بعد، مدیر بانک شعبه کمیل به حضور فردی حدودا ۴۰ ساله در نزدیکی دستگاه عابربانک مشکوک شده، این شخص را تحت نظر قرار داده و پس از شناسایی این شخص از طریق تصاویری که پلیس در اختیار وی قرار داده بود بلافاصله موضوع را از طریق مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ به پلیس اطلاع داده و پس از دقایقی ، مأمورین با حضور در محل اقدام به دستگیری متهم نموده و در همان بازرسی اولیه تعدادی از کارت های عابربانک متعلق به سایر افراد نیز از وی کشف شد .
با دستگیری متهم "حیدر . م" ( ۴۰ ساله ) و بررسی سوابق وی مشخص شد که او پیش از این در سال ۱۳۷۹ و ۱۳۹۴ به اتهام سرقت و کلاهبرداری دستگیر و روانه زندان شده و آخرین بار با تأمین قرار قانونی از زندان آزاد شده است .
متهم در همان تحقیقات اولیه به دهها فقره کلاهبرداری به شیوه و شگرد فوق اعتراف کرد و صراحتا عنوان داشت که تمامی طعمه های خود را از افراد سالخورده و پیر انتخاب کرده است که در ادامه ، تعدادی از شکات با مراجعه به پایگاه هشتم پلیس آگاهی تهران بزرگ ، صراحتا اقدام به شناسایی متهم کردند .
از جمله ی شکات ، خانمی که - متهم پول حساب وی را جهت خرید یک دستگاه دوچرخه خرج کرده بود - پس از شناسایی متهم عنوان داشت که دارای فرزندی با محدودیت حرکتی است و قصد داشته تا با پول داخل حسابش نسبت به تهیه داروهای مورد نیاز دوره ی درمانی فرزندش اقدام کند که متهم عابربانک وی را سرقت کرده است .
رئیس پایگاه هشتم پلیس آگاهی تهران بزرگ با درخواست از شهروندان جهت جدی گرفتن هشدارهای پلیسی ، با اعلام هشدارهای پلیسی ذیل تأکید نمود : از کلیه شهروندان محترم درخواست می شود که در زمان مراجعه به دستگاه های عابربانک جهت انجام عملیات بانکی موارد ذیل را جدا مد نظر خود قرار دهند :
اولا : در زمان مراجعه به دستگاه خودپرداز ، مراقبت اطراف خود باشید تا افراد غریبه امکان دسترسی به رمز ورود به حساب بانکی شما را نداشته باشند .
ثانیا : اعتماد بی مورد به افراد غریبه بویژه جهت انجام عملیات های بانکی و مالی ، زمینه اصلی وقوع بسیاری از جرایم مرتبط با سرقت و کلاهبرداری از سوی افراد فرصت طلب را ایجاد می کند.
سرهنگ کارآگاه حمدالله علیزاده،گفت: با توجه به اعتراف صریح متهم به دهها فقره کلاهبرداری و سرقت ، شناسایی تعدادی از شکات و مالباختگان و به منظور شناسایی دیگر شکات احتمالی ، هماهنگی لازم با بازپرس محترم شعبه چهارم دادسرای ناحیه ۱۰ تهران جهت انتشار بدون پوشش تصویر متهم انجام شده است.
 

کلاهبرداری از بازنشستگان با ترفند صدور کارت هوشمند سلامت
روابط عمومی صندوق بازنشستگی در اطلاعیه ای هشدار داد: تماس با بازنشستگان مبنی بر صدور کارت هوشمند سلامت به جای دفترچه سلامت در قبال دریافت وجه یا کسر از حقوق توسط سودجویان بوده و غیرقانونی است.

در این اطلاعیه آمده است: به دنبال اعلام تعدادی از بازنشستگان مبنی بر تماس برخی شرکت ها و افراد سودجو با بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری مبنی بر صدور کارت هوشمند سلامت به جای دفترچه سلامت در قبال دریافت وجه یا کسر از حقوق، روابط عمومی این صندوق در اطلاعیه ای نسبت به سودجویی و غیرقانونی بودن اینگونه تماس ها هشدار داد.

در اطلاعیه صندوق بازنشستگی تاکید شده است: در پی تماس هایی از سوی شرکت ها و اشخاص با بازنشستگان و وظیفه بگیران این صندوق در روزهای اخیر و اعلام کسر حقوق بازنشستگی یا دریافت وجه به صورت مستقیم و کارت به کارت در مقابل صدور کارت هوشمند سلامت به اطلاع می رساند از آنجایی که هیچگونه برنامه ای مبنی بر تعویض دفترچه سلامت بازنشستگان تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری و تبدیل آن به کارت هوشمند سلامت از سوی سازمان بیمه سلامت به این صندوق اعلام نشده است، کسر هر مبلغی از حقوق بازنشستگان به این منظور به شدت تکذیب می شود.

در ادامه این اطلاعیه آمده است: صندوق بازنشستگی کشوری هیچگونه مبلغی از حقوق بازنشستگان و وظیفه بگیران این صندوق بابت صدور کارت هوشمند سلامت کسر نخواهد کرد و چنین مواردی سوء استفاده و مصداق کلاهبرداری است.

همچنین در این اطلاعیه تصریح شده است: هرگونه طرح و برنامه به منظور تعویض دفترچه های سلامت با کارت هوشمند سلامت باید صرفا از طریق سازمان بیمه سلامت انجام شود و پیگیری تلفنی یا حضوری برای دریافت وجه از بازنشستگان یا کسر حقوق اعتبار قانونی نداشته و کلاهبرداری است.

 
کلاهبرداری های میلیونی از بازنشستگان
بازپرس و کارآگاهان پلیس آگاهی تهران برای شناسایی و دستگیری دو مرد شیاد که به بهانه پرداخت وام به بازنشستگان میلیون ها تومان کلاهبرداری کرده و گریخته اند، از مردم کمک خواستند.
اواخر سال گذشته مرد ۸۰ ساله ای با مراجعه به شعبه پنجم بازپرسی دادسرای ناحیه ۱۰ تهران و با تسلیم شکایتی گفت: «من بازنشسته دولت هستم که چند روز قبل برای انجام کاری به سازمان بازنشستگی رفتم. وقتی از ساختمان خارج شدم، مرد میانسالی را دیدم که مرا به اسم صدا کرد و گفت: سازمان می خواهد به چند تن از بازنشستگان وام بدهد، بعد هم چند ورقه و فرم واریز پول نشانم داد و قرار شد ۳ میلیون تومان به حسابی واریز کنم تا چند روز بعد وام را بگیرم. اما پس از واریز پول دیگر خبری از آن مرد نشد و وقتی به بانک مراجعه کردم، کارمند بانک گفت چند تن دیگر هم به این حساب پول ریخته اند، اما مرد تبهکار پول ها را برداشته و گریخته است.» پس از این شکایت، کارآگاهان اداره چهاردهم پلیس آگاهی تهران در نخستین گام به بانک مورد نظر رفته و پس از بررسی تصاویر دوربین های مداربسته بانک چهره متهم شناسایی شد.در ادامه تحقیقات نیز ۱۰ شاکی دیگر به این اداره مراجعه کردند. حال آن که در بررسی های بعدی مشخص شد چند کلاهبرداری از سوی فرد دیگری صورت گرفته است. بنابراین تجسس ها ادامه یافت و تصویر متهم دوم نیز به دست آمد.مالباختگان هم اظهار داشتند: مردان شیاد به بهانه پرداخت وام فوری، مبالغی بین ۳ تا ۱۱ میلیون تومان از هر متقاضی کلاهبرداری کرده اند.


کلاهبرداری از بازنشستگان به بهانه استخدام

استخدام، پوششی برای کلاهبرداری از بازنشستگان بود؛ روشی که متهم ۴۱ ساله از آن در شهر تهران به ویژه تهران نو، رسالت، تهرانپارس، مجیدیه، رودکی، نیروی هوایی، هاشمی و نبرد بهره برد و از بازنشستگان کلاهبرداری کرد.
پیرمردی بازنشسته با مراجعه به کلانتری ۱۶۱ ابوذر به مأموران اعلام داشت که او و همسرش توسط مردی حدودا ۴۰ ساله به بهانه استخدام وی به عنوان نگهبان شب یک مرکز درمانی مورد کلاهبرداری قرار گرفته اند.
با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع کلاهبرداری و به دستور بازپرس شعبه سوم دادسرای ناحیه ۱۸ تهران، پرونده جهت رسیدگی در اختیار پایگاه هشتم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
پیرمرد بازنشسته پس از حضور در پایگاه هشتم پلیس آگاهی تهران بزرگ در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: مرد ناشناسی حدودا ۴۰ ساله در داخل پارک به بنده مراجعه کرد و پس از صحبت کوتاهی مدعی شد که می تواند کار مناسبی برایم پیدا کند مشروط بر اینکه شرایط کار را با همسرم در میان گذاشته تا پس از استخدام ، مشکلی جهت ادامه کار از سوی همسرم مطرح نشود.
به این بهانه هر دو به منزلم در خیابان ابوذر مراجعه کرده و پس از ملاقات کوتاهی با همسرم و توافق نهایی بر سر شرایط کار بنده مدارک شناسایی خود را برداشته و برای افتتاح حساب به منظور واریز حقوق ماهیانه به همراه این شخص به شعبه بانکی نزدیک منزل مراجعه کردیم.
در آنجا این شخص به بهانه تهیه تصویر از مدارک شناسایی از بانک خارج شد اما پس از آن دیگر به بانک مراجعه نکرد.
پس از گذشت چند ساعت به منزل خود بازگشته و متوجه شدم که این جوان ناشناس زمانی که من داخل بانک منتظرش بودم، مجددا به منزل بنده مراجعه کرده و از همسرم درخواست نموده تا طلاهایشان را تحت عنوان ضمانت جهت استخدام بنده به ایشان دهد.
همسرم نیز با توجه به ملاقات کوتاهی که با این شخص داشت به سخنانش اعتماد کرده و تمامی طلاهایش را به وی می دهد و او نیز با گرفتن طلا و جواهرات از محل متواری می شود.
با بررسی پرونده‌های مشابه، کارآگاهان موفق به شناسایی تعداد دیگری از شکات و مالباختگانی شدند که تمامی آنها در سن بازنشستگی قرار دارند.
بنا بر اظهارات شکات جدید متهم به شیوه ای یکسان با مراجعه به مالباختگان در مراکز عمومی به ویژه پارک ها ابتدا با آنها طرح دوستی ریخته است و در ادامه با طرح پیشنهاد استخدام تحت عنوان نگهبان و دریافت حقوق مناسب اعتماد مالباختگان را جلب کرده و سپس به بهانه صحبت با همسران مالباختگان در خصوص شرایط کاری، زمینه ملاقات خود با همسران این افراد را فراهم می نمود.
نهایتا زمانی که شکات ( مالباختگان ) در داخل شعبات بانکی یا مغازه های گالری عکسبرداری، منتظر بازگشت متهم بودند، این شخص مجددا به منازل آنها مراجعه و به بهانه تهیه ضمانت اقدام به گرفتن وجه نقد یا طلا و جواهرات کرده و متواری شده است.
با توجه به شیوه و شگرد متهم در کلاهبرداری از افراد بازنشسته، کارآگاهان با مراجعه به شعبات بانکی و دیگر مراکز تجاری محل تردد و مالباختگان به بررسی تصاویر بدست آمده از دوربین های مداربسته آنها پرداخته و با بهره گیری از تصاویر بدست آمده اطمینان پیدا کردند که تمامی کلاهبرداری ها توسط یک نفر انجام شده است .
سرانجام با بهره گیری از تصاویر بدست آمده از دوربین های مداربسته و همچنین بانک اطلاعات مجرمان سابقه دار، کارآگاهان موفق به شناسایی یکی از مجرمان سابقه دار در زمینه کلاهبرداری بنام امیررضا . ب ( ۴۱ ساله ) شدند که در زمان ملاقات با مالباختگان عمدتا خود را با هویت مجعول رضایی معرفی کرده بود.
در ادامه رسیدگی به پرونده، کارآگاهان با شناسایی محل تردد متهم در محدوده پارک شهر و خیابان امام خمینی، این محل را تحت مراقبت های نامحسوس پلیسی خود قرار داده و سرانجام موفق به دستگیری متهم شدند.
متهم که پس از مواجهه حضوری با تعدادی از شکات پرونده چاره ای جز اعتراف و بیان حقیقت نداشت، صراحتا به کلاهبرداری از مالباختگان اعتراف و عنوان نمود که این شیوه و شگرد کلاهبرداری را در زمان حضورش در زندان و از سایر مجرمان سابقه دار در زمینه کلاهبرداری فرا گرفته است.
در ادامه و با اعترافات صریح متهم در خصوص دهها فقره کلاهبرداری و بررسی پرونده های مشابه در سایر پایگاه های پلیس آگاهی تهران بزرگ، کارآگاهان اطلاع پیدا کردند که متهم علاوه بر شناسایی تعدادی از مالباختگان در محدوده مرکزی شهر تهران و کلاهبرداری از آنها در سایر مناطق شهر تهران به ویژه در تهران نو، رسالت، تهرانپارس، مجیدیه، رودکی، نیروی هوایی، هاشمی، نبرد و ... نیز به همین شیوه و شگرد اقدام به کلاهبرداری نموده است.

کلاهبرداری با استفاده از نام بیمه سلامت

سید محمد حسینی ،مدیرکل بیمه سلامت استان تهران در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری سازمان بیمه سلامت ایران "آی هینا" هشدار داد: با توجه به اطلاع رسانی مکرر و اعلام موارد قابل کلاهبرداری توسط افراد شیاد و سود جو با سوء استفاده از شرایط روحی بیماران در بیمارستان‌ها و یا مراکز درمانی و طی تماس‌های تلفنی یا ارتباط حضوری و مجازی با خانواده‌ها و بیماران، به نام بیمه سلامت، وزارت بهداشت، یا سایر عناوین مجهول، متأسفانه عده ایی اقدام به کلاهبرداری، اخاذی و درخواست وجه از بیمار یا همراهان وی تحت عناوین مختلف از جمله صدور کارت بیمه تکمیلی، کارت سلامت ،تأمین دارو، کیسه خون، ملزومات پزشکی، مشاوره و... می‌کنند.

مدیرکل بیمه سلامت استان تهران گفت: این سازمان پوشش همگانی و فراگیر بیمه سلامت و ارتقاء بسته بیمه‌ پایه سلامت محور، جهت حمایت از بیمه‌شدگان را برعهده داشته و به همین منظور اقدامات موثری دراجرای بیمه ایرانیان، استقرار نظام پزشک خانواده ، تعریف مبانی حق بیمه، بازنگری تعرفه‌ها و خرید راهبردی خدمات سلامت انجام داده است و به عنوان بزرگترین سازمان بیمه گر درمان پایه کشور، هرگز برای بیمه نمودن افراد، از تماس تلفنی استفاده نکرده و هر گونه فراخوان عمومی را از طریق سایت رسمی سازمان ویا از طریق صدور پیام در رسانه های جمعی، اطلاع رسانی می کند.

سید محمد حسینی اضافه کرد: پرداخت هرگونه وجه خارج از صندوق بیمارستان و بدون دریافت رسید معتبر، با هر عنوانی فاقد وجاهت قانونی است، همچنین این اداره کل و دفاتر پیشخوان دولت طرف قرارداد هیچگونه کارت بیمه تکمیلی، صادر نمی‌کنند و هرگونه اخباری از این قبیل مورد تأیید این اداره کل نیست.

مدیرکل بیمه سلامت استان در پایان اظهار داشت: برخی افراد سودجو تحت عنوان بیمه سلامت با تماس تلفنی و یا در قالب فضاهای مجازی، اقدام به سوء استفاده کرده به طوری که حتی مشاهده شده در صورت عدم همکاری، افراد را تهدید به ابطال دفترچه بیمه می‌کنند.این افراد با وعده‌های دروغین مانند بیمه تکمیلی، ارائه بیمه مکمل بیمه‌های کارت هوشمند، پرداخت هزینه‌های درمانی، ویزیت پزشکان و آزمایشگاه‌ها اقدام به اخذ مبالغی از مردم می کنند و متأسفانه این افراد سودجو برای درآمدهای مقطعی خود مردم را فریب می دهند و وجهه‌ی سازمان بیمه سلامت ایران را مخدوش می‌کنند. هموطنان مراقب سوءاستفاده افراد و شرکت های سودجو از عنوان سازمان بیمه سلامت ایران باشند.در راستای انجام این قبیل مزاحمت ها، ضروری است شهروندان محترم حسب تکلیف قانونی خود در صورت مشاهده و برخورد با این افراد، با اخذ اطلاعات کامل از این شرکت ها و به منظور جلوگیری از این روند غیر قانونی، مراتب را جهت پیگیری از طریق شماره تماس ۱۶۶۶ به سازمان بیمه سلامت ایران اعلام نمایند.

دفعات مشاهده: 1811 بار   |   دفعات چاپ: 480 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی ومعنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم وصنعت ایران میباشد .هرگونه برداشت با ذکر منبع ، بلامانع است.

Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4665